De Groene os Glucosamine Complex speciaal

(1 klantbeoordeling)

 46,75 79,65

Glucosamine Complex Speciaal bevat vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor een gezond bewegingsapparaat: glucosamine, chondroïtine, MSM, vitamine C, vitamine B3, magnesium en calcium. Vitamine C is belangrijk voor de aanmaak van collageen, terwijl magnesium en calcium een gezond bewegingsapparaat onderhouden. Vitamine B3 (in de vorm van niacinamide) speelt een belangrijke rol in de energieproductie van de cel én in het stofwisselingsproces van eiwitten, vetten, koolhydraten, hormonen en neurotransmitters. Dit middel is aangevuld met een kruidenmix die bijzonder werkzaam is voor het behoud van soepele gewrichten: kurkuma, yucca schidigera, gember, boswellia, brandnetel en rozemarijn. De  combinatie van glucosamine met chondroïtine, MSM, collageen en hyaluronzuur plús de bovengenoemde kruiden en nutriënten leveren een sterkere werking dan Glucosamine Complex.

Verlanglijst
Verlanglijst

Productbeschrijving

Glucosamine Complex Speciaal is vernieuwd! Deze krachtige gewrichtsformule is aangepast naar de nieuwste inzichten op het gebied van het gezond houden van gewrichten.

Glucosamine Complex Speciaal bevat vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor een gezond bewegingsapparaat: glucosamine, chondroïtine, MSM, vitamine C, vitamine B3, magnesium en calcium.

Vitamine C is belangrijk voor de aanmaak van collageen, terwijl magnesium en calcium een gezond bewegingsapparaat onderhouden. Vitamine B3 (in de vorm van niacinamide) speelt een belangrijke rol in de energieproductie van de cel én in het stofwisselingsproces van eiwitten, vetten, koolhydraten, hormonen en neurotransmitters.

Dit middel is aangevuld met een kruidenmix die bijzonder werkzaam is voor het behoud van soepele gewrichten: kurkuma, yucca schidigera, gember, boswellia, brandnetel en rozemarijn.

De  combinatie van glucosamine met chondroïtine, MSM, collageen en hyaluronzuur plús de bovengenoemde kruiden en nutriënten leveren een sterkere werking dan Glucosamine Complex.

Maat
Zowel de 250 grams (hond & kat) als de 500 grams (paard & pony) zijn geschikt voor hond, kat en paard. Bij meerdere honden, of grootverbruik kun je dus ook kiezen voor de paard & pony variant om zo in kosten te besparen.

Toepassing
Katten en honden onder 10 kilo: 2 maal daags 1/4 maatschep
Honden 10 tot 25 kilo: 2 maal daags 1/2 maatschep
Honden vanaf 25: 2 maal daags 2/3 maatschep door het voer
Paarden: 2 maal daags 3/4 maatschap door het voer.
Bij duidelijke verbetering: 1 maal daags bovenstaande hoeveelheid.

3/4 maatschep = 6 gram
1/2 maatschep = 4 gram

Samenstelling
Calciumcitraat, Magnesiumcitraat, Urtica dioica, Boswellia serrata wierookhars), Ascorbinezuur (vitamine C), Collageen (afkomstig van varkens gehydrolyseerde collageendepeptiden), Glucosamine 2KCL sulfaat (afkomstig van schaaldieren), Methylsulfonylmethaan (MSM), Chondroïtinesulfaat (uit runderbeenderen), Curcuma longa, Niacinamide (vitamine B3), Yucca, Zingiber officinalis, Rosmarinus officinalis, Hyaluronzuur, Vitamine D3.

Voor de exacte hoeveelheden zie:
https://degroeneos.nl/product/glucosamine-complex-speciaal-hond-kat/

Collageen type 1 (peptiden). Type 1 omvat 90% van het collageen in het lichaam. Met betrekking tot de gewrichten is collageen type 1 belangrijk voor de pezen, ligamenten, gewrichtskapsels, synoviale membranen, spieren, bloedvaten en botweefsels.

Hyaluronzuur is een dikke gel die werkt als smeermiddel en schokdemper in een gewricht. Het lichaam maakt het in principe zelf aan, maar dit neemt af met het vorderen van de leeftijd. Aanvulling van hyaluronzuur helpt bij het soepel houden van het gewricht.

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen en daarmee aan het goed functioneren van de gewrichten.

Magnesium heeft veel functies in het lichaam en is onder andere van belang voor het zenuwstelsel en een normale spierfunctie.

Calcium is goed voor de botten en van belang voor het goed functioneren van de spieren en de zenuwen.

Niacinamide (vitamine B3) ondersteunt de stofwisseling. Deze vitamine helpt de andere ingrediënten.

De kruiden

Boswellia serrata (wierookhars) is een uitgesproken kruid voor de pezen, spieren en gewrichten. Het houdt het bewegingsapparaat soepel en gezond.

Rosmarinus officinalis (rozemarijn) is een kruid dat de activiteit van het bewegingsapparaat ondersteunt. Daarnaast dient het ook als antioxidant en ter conservering.

Yucca schidigera is een sterke plant uit de droge gedeeltes van Noord- en Centraal Amerika en West Indië. Veel inhoudsstoffen uit yucca worden gebruikt bij het maken van nieuwe soorten medicijnen. Door de aanwezigheid van steroïde saponinen helpt het o.a. gewrichten gezond te houden.
(De kamerplant yucca (palmlelie) is giftig en een andere soort dan de hier gebruikte schidigera.)

Kurkuma (Curcuma longa) wordt al eeuwenlang toegepast: in het Assyrische rijk werd al 600 jaar voor Christus het gebruik van curcuma benoemd. De laatste jaren is het gebruik van de wortel enorm populair geworden. En grotendeels terecht: het kent vele nuttige toepassingen en combineert goed met andere kruiden.

Gember (Zingiber officinale) is een bekend verwarmend kruid en dat is een nuttige toepassing om de gewrichten op gang te helpen. Daarbij bevat het inhoudsstoffen die de gewrichten helpen beschermen en soepel houden.

Grote brandnetel (Urtica dioica) werd al door de Romeinen gebruikt: ze sloegen zichzelf met deze plant om hun stijve gewrichten te verwarmen. Gelukkig kan de plant ook inwendig gebruikt worden voor een zachtere, maar ook effectieve aanpak voor het behoud van een goede gewrichtsfunctie.

Bijzonderheden
Gebruik tijdens dracht en lactatieperiode, bij opgroeiende dieren en bij dieren met diabetes mellitus of een verminderde nierfunctie uitsluitend in overleg met de dierenarts of therapeut.

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor vis en/of schaaldieren.

Bij gelijktijdig gebruik van prednison of NSAID’s kan de werking van deze medicijnen versterkt worden. Mogelijk kan de dosering verlaagd worden. Neem hierover contact op met de behandelend dierenarts.

Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.

1 beoordeling voor De Groene os Glucosamine Complex speciaal

5,0
Gebaseerd op 1 beoordeling
5 sterren
100
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
1-1 van 1 beoordeling
  1. Een tijd geleden was Koda mank.. meteen stress hier in huis natuurlijk. Gelukkig kwam Maxine meteen mee denken en hebben we dit supplement een tijd gegeven! Ondertussen zijn we al lange tijd verder en hebben we geen problemen meer met manken.

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Aanbevolen

Tijdelijke aanpassing met betrekking tot het fysiek winkelen en het afhalen van bestellingen.

Tijdelijk zijn wij door privé omstandigheden alleen geopend op afspraak om bestellingen op te halen. Via info@ekowolf.nl of via ons WhatsApp nummer 0650871540 kan hiervoor een afspraak ingepland worden. Ook om in de winkel langs te komen zonder bestelling, kunt u contact opnemen.

Qua het bezorgen veranderd er niets. U kiest zelf de bezorgdag, en wij regelen de rest!

Bij voorbaat dank voor het begrip.