De Groene os Multivitaminen & Mineralen Complex

(5 klantbeoordelingen)

 41,95

Dit goed opneembare voedingssupplement is geschikt voor honden en katten die wel wat extra’s kunnen gebruiken, die herstellend zijn na een ziekte én voor de al wat oudere honden en katten om fit te blijven. Het ondersteunt de stofwisseling en kan zowel acuut als preventief worden ingezet bij weerstandsvermindering.

Verlanglijst
Verlanglijst

Productbeschrijving

Dit goed opneembare voedingssupplement is geschikt voor honden en katten die wel wat extra’s kunnen gebruiken, die herstellend zijn na een ziekte én voor de al wat oudere honden en katten om fit te blijven. Het ondersteunt de stofwisseling en kan zowel acuut als preventief worden ingezet bij weerstandsvermindering.

We hebben onze multivitaminen een opfrisbeurt gegeven: we maken nu onderscheid tussen paarden/ponies en honden en  katten. Immers, paarden en ponies hebben als graseters toch echt andere voedingsbehoeften als honden en katten. Ook hebben we de doseringen aangepast aan de nieuwste inzichten.

Verder is het dragermateriaal aangepast. In de oude versie bestond dat uit maltodextrinen en maiszetmeel, nu is het aandeel maltodextrinen verlaagd, het maiszetmeel eruit gelaten en hebben we er spirulina aan toegevoegd. Een klein aandeel maltodextrinen is nodig vanwege de smaak. Vitaminen en mineralen smaken van zichzelf tamelijk vies.

Deze multivitamine is uniek omdat hij spirulina bevat, een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Toevoeging aan het dagmenu van hond of kat:

 • voorkomt tekorten
 • helpt bij het herstel na ziekte
 • is een aanvulling bij BARF-voeding (Bones And Raw Food)
 • ondersteunt het immuunsysteem een goede weerstand
 • is uitstekend geschikt voor de oudere hond en kat

Toepassing
Honden en katten tot 15 kilo: 1 maal daags 2 maatscheppen door het voer
15 tot 20 kilo: 1 maal daags 4 maatscheppen door het voer
20 tot 30 kilo: 1 maal daags 6 maatscheppen door het voer
vanaf 30 kilo: 1 maal daags 8 maatscheppen door het voer

1 maatschep = 1 gram

Samenstelling (elementair gehalte) per 2 gram
Zie voor de laatste samenstelling de website van de groene os:
https://degroeneos.nl/product/multivitaminen-en-mineralen-complex-hond-en-kat/

De B-vitaminen (B1, B2, B3, B5 en B12) en de vitamine B-achtige stoffen (foliumzuur en biotine) werken samen en zorgen voor een gezond zenuwstelsel en de juiste balans tussen energie en ontspanning. Daarnaast hebben ze een functie voor een gezonde huid en vacht.

Vitamine A is belangrijk voor gezonde slijmvliezen en het behoud van een goed zicht.

Vitamine C  is belangrijk voor gezond bindweefsel. Het is een antioxidant, belangrijk voor het immuunsysteem en wordt door het lichaam gebruikt voor de absorptie van mineralen.

Vitamine D3  is essentieel voor een gezond lichaam. Bijna dagelijks worden nieuwe toepassingen van vitamine D ontdekt. Het is zeer belangrijk voor een goed functionerend afweersysteem en is ook betrokken bij de stofwisseling van calcium.

Vitamine E  beschermt de cellen tegen oxidatieve stress.

Selenium is een antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen die bijvoorbeeld vrij komen bij intensieve beweging. Daarnaast heeft het een functie voor een gezonde vacht en immuunsysteem.

Zink zorgt voor een goede functie van de enzymsystemen en de celstofwisseling. Hierdoor is het nodig bij veel verschillende processen zoals: een normale vruchtbaarheid, immuunsysteem en zuur-base evenwicht in het lichaam.

Spirulina is een blauw-groene zoutwateralg, rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is ook een rijke bron van essentiele vetzuren, antioxidanten en helpt bij ontgifting (de groene stof, chlorofyl, ontgift de lever).

Bijzonderheden
Gebruik bij pups en kittens uitsluitend in overleg met de dierenarts of therapeut. In combinatie met Trias Omega vormt deze multi een complete aanvulling op de voeding.

Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.

5 beoordelingen voor De Groene os Multivitaminen & Mineralen Complex

4,8
Gebaseerd op 5 beoordelingen
5 sterren
80
80%
4 sterren
20
20%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
1-5 van 5 beoordelingen
 1. Al eerder een keer gehaald bij dit bedrijf super spul al vond dozer het in het begin wat minder maar het went

 2. Standaard supplement want ik inmiddels toe voeg aan het eten, heel erg blij mee! Mijn hond kreeg hier echt extra energie van in een periode waar in hij erg ziek was geworden. Ik gebruik het nu standaard voor mijn andere hond als toevoeging om haar gezondheid optimaal te houden.

 3. Onze pot is bijna op ! Tijd voor een nieuwe dus !
  Deze multivitamine zit standaard in Koda zijn voerbak wanneer we KVV voeren. Het mengt makkelijk en Koda heeft er nooit moeite mee gehad ofzo. Ik vind het zelf niet zo lekker ruiken maar het doet zijn werk en Koda merkt er niks van !

 4. Een fijne multivitamine met een ideaal maatschepje erbij geleverd.

 5. Onze hond heeft regelmatig een snottebel, daarom een flinke pot in huis gehaald..
  Makkelijk eetbaar.
  Hoop dat het werkt!!

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Aanbevolen