Terra Canis / Alivet Intestinal – Kalf

 5,19

Terra Canis Intestinal diet – Kalf. Het doel van de INTESTINALE dieetlijn is de reconstructie van de gastro-intestinale flora, stabilisatie van de elektrolytenbalans en de compensatie van vochtverliezen. Kortom, het voedsel mag de spijsvertering niet belasten, zoals bijvoorbeeld door een hoog vet- of graangehalte.

Verlanglijst
Verlanglijst

Productbeschrijving

Terra Canis /Ali-Vet Intestinal dieet

Speciaal voedingsdoel: Om acute absorptiestoornissen van de darm te verlichten.

Het doel van de INTESTINALE dieetlijn is de reconstructie van de gastro-intestinale flora, stabilisatie van de elektrolytenbalans en de compensatie van vochtverliezen. Kortom, het voedsel mag de spijsvertering niet belasten, zoals bijvoorbeeld door een hoog vet- of graangehalte. Met name granen, die slechts in beperkte mate door honden kunnen worden gebruikt, kunnen de spijsvertering verstoren. In de graanvrije INTESTINALE dieetlijn wordt zowel spiervlees als mager hart- en maagvlees verwerkt tot levensmiddelenkwaliteit. Dit voorziet de hond van gezonde, hoogwaardige aminozuren en omega-6 vetzuren.

Lichte, goed verteerbare groenten en fruit zorgen voor natuurlijke vezels, vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ook inbegrepen zijn de gezondheidskruiden kamille, anijs en karwij, waarvan bekend is dat ze het maagdarmkanaal kalmeren en krampen verlichten. Lijnzaad en psylliumschillen hebben een spijsverteringseffect. Duizendblad zou ook de galstroom verbeteren, terwijl ginkgo wordt beschouwd als een vrije radicalenvanger. Minerale aarde helpt om overtollige zuren te bufferen. MCT olie zorgt voor snel beschikbare energie en probiotica (= Effectieve Micro-organismen/EM) helpen de darmflora weer in balans.

Acute of chronische ontsteking van het spijsverteringskanaal, evenals algemene darmziekten, gaan gepaard met milde tot ernstige symptomen van de hond. Acute ontsteking kan de maag (gastritis), darmen (enteritis) of het hele spijsverteringskanaal (gastro-enteritis) beïnvloeden.  Veroorzaakt door een bacteriële of virale infectie, parasieten of een algemene ziekte, vertoont een hond met ontstekingsverschijnselen in het spijsverteringskanaal vermoeidheid, koorts, braken en diarree. Een verminderde eetlust, winderigheid en darmkrampen kunnen ook klassieke symptomen zijn.

De chronische vorm van een dergelijke ontsteking is IBD (Inflammatory Bowel Disease), waarbij de hond permanent lijdt aan spijsverteringsstoornissen en waarvan de oorzaak niet bekend is. Ernstige diarree die langer dan twee dagen aanhoudt, leidt tot uitdroging van het zieke dier. Een uitgedroogd dier is te herkennen aan diep ingevallen ogen, uitputting, een zeer “kleverig” slijmvlies in de mond en een lage huidelasticiteit. Met het begin van uitdroging, aanhoudende diarree of als een ernstige gastro-intestinale ziekte wordt vermoed, moet het dier worden verzorgd door een dierenarts. Naast medische therapie is een overstap naar een gastro-intestinaal dieet ook noodzakelijk om het herstel van het spijsverteringskanaal en zijn functie optimaal te ondersteunen of permanent te begeleiden bij chronische ziekten.

Compleet voer voor honden.

Samenstelling

Rundsspiervlees (30%), kalfshart (26%), wortel, aardappel, courgette (7%), venkel (3,5%), selderij, aardbei (2%), bosbes, kokosmeel (1%), lijnzaadolie, MCT-olie, oesterschelp*, minerale aarde*, kamille* (0,5%), psylliumschil*, lijnzaadmeel, karwijzaad*, duizendblad*, ginkgo*, emiko – EMiko® -EM-mix (0,2%), bonenkruid*, anijs*, zeewier*, mineralen *gedroogd – MJ/kg: 4,7

Nutritionele additieven/kg :

Bestanddelen Supplementen/kg Eindanalyse
Vitamine A (3a672a) 7000 IE 2759 IE/kg
Vitamine D3 (3a671) 350 IE 704 IE/kg
Vitamine E (3a700) 75 IE 120 IE/kg
Vitamine B1 (Thiaminemononitraat) 9,8 mg 0,55 mg/100g
Vitamine B2 (Riboflavine) 11 mg 0,96 mg/100g
Vitamine B6 (3a831) 3 mg 290 µg/kg
Vitamine B12 (Cyanocobalamine) 28 µg 68 µg/kg
Biotine (3a880) 29 ug 3,3 µg/100g
Pantotheenzuur (3a841) 24 mg 2,9 mg/100g
Foliumzuur (3a316) 1 mg 182 µg/100g
Niacine (3a314) 56 mg 10,1 mg/100g
Ijzer 21,93 mg/kg
Koper (3b405) 2 mg <7,09 mg/kg
Mangaan (3b503) 10 mg 29 mg/kg
Jodium (3b202) 0,8 mg 0,85 mg/kg
Zink (3b603) 20 mg 68 mg/kg
Calcium 1500 mg 4180 mg/kg
Fosfor 200 mg 2760 mg/kg
Magnesium 243 mg/kg
Chloride 46,4 mg 1,4 g/kg
Natrium 30 mg 0,05 g/100g
Kalium 2487 mg/kg

Verhouding : vlees : groenten/fruit/kruiden : overige ingrediënten = 56 % : 40 % : 4 %

Heeft u hulp nodig bij het samenstelling van een compleet menu op maat voor uw hond of kat, ook bij medische klachten? U kunt bij ons terecht voor deskundig advies op maat via een online consult, of kom eens gezellig binnen lopen bij onze fysieke winkel in Moordrecht (Zuid-Holland). Ook kunt u ons vinden op sociale media met veel bruikbare informatie. Volg ons bijvoorbeeld op Instagram. Ook kun je bij Ekowolf online cursussen volgen in begrijpbare taal, en in je eigen tempo. Leer bijvoorbeeld alles over bottenbouillon, of hoe je het beste groente en fruit kunt toepassen bij jouw dier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Tijdelijke aanpassing met betrekking tot het fysiek winkelen en het afhalen van bestellingen.

Tijdelijk zijn wij door privé omstandigheden alleen geopend op afspraak om bestellingen op te halen. Via info@ekowolf.nl of via ons WhatsApp nummer 0650871540 kan hiervoor een afspraak ingepland worden. Ook om in de winkel langs te komen zonder bestelling, kunt u contact opnemen.

Qua het bezorgen veranderd er niets. U kiest zelf de bezorgdag, en wij regelen de rest!

Bij voorbaat dank voor het begrip.