Terra Canis / AliVet low fat – Wild

 5,19

Terra Canis / AliVet low fat – Wild. De energie-inhoud van alle VETARME menu’s wordt over het algemeen verlaagd, omdat het vleesgehalte en dus het vetgehalte wordt verlaagd en tegelijkertijd het aandeel caloriearme groenten en fruit wordt verhoogd. Op deze manier wordt het gehalte aan ruwe vezels tegelijkertijd verhoogd, waarvan bekend is dat het een positief effect heeft op een verlaging van het triglyceridengehalte in het bloed. Ananas bevat enzymen waarvan bekend is dat ze het vetmetabolisme en de vetverbranding stimuleren. Het hoogwaardige, voedselveilige spiervlees levert waardevolle eiwitten die de ongewenste afbraak van spiermassa tijdens het dieet tegengaan.

Verlanglijst
Verlanglijst

Productbeschrijving

Terra Canis /Alivet low fat – Wild

De energie-inhoud van alle Terra Canis VETARME menu’s wordt over het algemeen verlaagd, omdat het vleesgehalte en dus het vetgehalte wordt verlaagd en tegelijkertijd het aandeel caloriearme groenten en fruit wordt verhoogd. Op deze manier wordt het gehalte aan ruwe vezels tegelijkertijd verhoogd, waarvan bekend is dat het een positief effect heeft op een verlaging van het triglyceridengehalte in het bloed. Ananas bevat enzymen waarvan bekend is dat ze het vetmetabolisme en de vetverbranding stimuleren. Het hoogwaardige, voedselveilige spiervlees levert waardevolle eiwitten die de ongewenste afbraak van spiermassa tijdens het dieet tegengaan. Bovendien bieden lupine-eiwitten en chiazaden een hoog niveau van belangrijke aminozuren, vooral lysine.

Calorierijke, moeilijk te verteren granen worden vermeden. Toegevoegde artisjokbladeren worden beschouwd als het stimuleren van het metabolisme, wat de afbraak van vetafzettingen effectief kan ondersteunen. Het duizendblad bevat bittere stoffen, die de productie van galsappen kunnen stimuleren. De toegevoegde L-carnitine verbetert de omzet van vetzuren. Hoewel deficiëntiesymptomen vaak kunnen optreden bij een eenvoudige vermindering van het normale voedseldieet, zorgt Terra canis / Alivet Vetarm voor de volledige voedingsvoorziening van de hond met een uitgebalanceerd gehalte aan vitamines, mineralen en sporenelementen.

De technische term obesitas komt van het Latijnse woord “adeps” (= vet). Het beschrijft het overschrijden van het ideale gewicht van meer dan twintig procent. De ribben van het dier zijn in deze toestand niet meer duidelijk voelbaar en de flank vertoont geen typische retractie meer.  In geïndustrialiseerde landen wordt bijna 40% van alle honden getroffen door ernstig overgewicht, waardoor obesitas al enige tijd de nummer 1 meest voorkomende ziekte is in Duitse kleine dierenpraktijken.

Een permanent overgewicht schaadt het hele bewegingsapparaat van het dier. Bovendien neemt het risico op hoge bloeddruk, stofwisselingsstoornissen hart- en orgaanziekten toe. Obesitas kan de weg vrijmaken voor artrose, gewrichtsontsteking, pezen en ligamentenschade. Obesitas wordt veroorzaakt door een permanente, overmatige toevoer van voedsel met te weinig beweging op hetzelfde moment. Bovendien bevordert een ongeschikte voersamenstelling met veel graan, zetmeel en suiker de ontwikkeling van obesitas. Naast de behandeling van de mogelijk optredende bijkomende ziekten, wordt de therapie van obesitas voornamelijk uitgevoerd door een verstandige verandering in het dieet – altijd gepaard met langdurige verhoogde (2 – 3 uur per dag) beweging van het dier.

Compleet voer voor honden.

Samenstelling:

Spiervlees van hert (42%), wortel, pompoen, komkommer, pastinaak*, venkel (6%), broccoli (4%), ananas, lupinemeel, cellulose*, kokosmeel, artisjokbladeren*, psylliumschil*, psylliumzaden*, chiazaadmeel, paardenbloem*, goudsbloem*, duizendblad*, biergist*, oesterschelp*, zeewier*, mineralen *gedroogd – MJ/kg: 2,6

Nutritionele additieven/kg:

Bestanddelen Supplementen/kg Eindanalyse
Vitamine A (3a672a) 3900 IE 6200 IE/kg
Vitamine D3 (3a671) 280 IE 250 IE/kg
Vitamine E (3a700) 52 IE 7,6 IE/100g
Vitamine B1 (Thiaminemononitraat) 5 mg 0,67 mg/kg
Vitamine B2 (Riboflavine) 8 mg 0,61 mg/kg
Vitamine B12 (Cyanocobalamine) 60 µg 6,9 µg/kg
Biotine (3a880) 29 µg 3,8 µg/100g
Pantotheenzuur (3a841) 13 mg 1,5 mg/100g
Foliumzuur (3a316) 0,15 mg 39,9 µg/100g
Niacine (3a314) 6 mg/100g
Koper (3b405) 2 mg <10 mg/kg
Mangaan (3b503) 3 mg 10 mg/kg
Jodium (3b201) 0,85 mg 0,9 mg/kg
Ijzer (3b101) 8 mg
Zink (3b603) 25 mg 35 mg/kg
Calcium 1500 mg 1580 mg/kg
Fosfor 200 mg 991 mg/kg
Magnesium 20 mg 349 mg/kg
Chloride 15,5 mg 1,3 g/kg
Natrium 10 mg 0,05 mg/100g
Kalium 2190 mg/kg
L-Carnithine (3a910) 400 mg

Verhouding: vlees : groenten/fruit/kruiden : overige ingrediënten = 42 % : 44 % : 14 %

Heeft u hulp nodig bij het samenstelling van een compleet menu op maat voor uw hond of kat, ook bij medische klachten? U kunt bij ons terecht voor deskundig advies op maat via een online consult, of kom eens gezellig binnen lopen bij onze fysieke winkel in Moordrecht (Zuid-Holland). Ook kunt u ons vinden op sociale media met veel bruikbare informatie. Volg ons bijvoorbeeld op Instagram. Ook kun je bij Ekowolf online cursussen volgen in begrijpbare taal, en in je eigen tempo. Leer bijvoorbeeld alles over bottenbouillon, of hoe je het beste groente en fruit kunt toepassen bij jouw dier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Aanbevolen

(9 klantbeoordelingen)

 6,80

(1 klantbeoordeling)

 27,75 81,99

Tijdelijke aanpassing met betrekking tot het fysiek winkelen en het afhalen van bestellingen.

Tijdelijk zijn wij door privé omstandigheden alleen geopend op afspraak om bestellingen op te halen. Via info@ekowolf.nl of via ons WhatsApp nummer 0650871540 kan hiervoor een afspraak ingepland worden. Ook om in de winkel langs te komen zonder bestelling, kunt u contact opnemen.

Qua het bezorgen veranderd er niets. U kiest zelf de bezorgdag, en wij regelen de rest!

Bij voorbaat dank voor het begrip.