Terra Canis / AliVet low protein – Kalf

 5,19

Terra canis / AliVet low protein – Kalf. Met een bijzonder hoge biologische waarde en uitgebalanceerde voedingscomponenten hebben de menu’s van de LOW PROTEIN-lijn een beperkt eiwit- en matig vetgehalte met tegelijkertijd een verhoogd vezelgehalte. Koper, fosfor en natrium worden verminderd. De menu’s zorgen voor voldoende calorie-inname van de hond door de niet-eiwithoudende energiebronnen lijnolie, aardappelen en het superfood kokosmeel. Koperhoudende groenten en fruit werden consequent achterwege gelaten, terwijl de gezondheidskruiden berk, brandnetel en paardenbloem werden toegevoegd. Deze kruiden staan bekend om hun gunstige werking op de lever en nieren.

Verlanglijst
Verlanglijst

Productbeschrijving

Terra Canis / Ali-Vet Low protein (eiwitarm)

Met een bijzonder hoge biologische waarde en uitgebalanceerde voedingscomponenten hebben de menu’s van de LOW PROTEIN-lijn een beperkt eiwit- en matig vetgehalte met tegelijkertijd een verhoogd vezelgehalte. Koper, fosfor en natrium worden verminderd. De menu’s zorgen voor voldoende calorie-inname van de hond door de niet-eiwithoudende energiebronnen lijnolie, aardappelen en het superfood kokosmeel. Koperhoudende groenten en fruit werden consequent achterwege gelaten, terwijl de gezondheidskruiden berk, brandnetel en paardenbloem werden toegevoegd. Deze kruiden staan bekend om hun gunstige werking op de lever en nieren.

Ook pompoen is inbegrepen, waarvan wordt gezegd dat het de nierfunctie ondersteunt. Granen werden achterwege gelaten, omdat de complexe en energieverslindende vertering van graancomponenten die moeilijk te gebruiken zijn voor de hond, de vorming van afvalstoffen kan veroorzaken die bovendien de nieren en de lever belasten.

De nieren behoren niet alleen tot de meest actieve, maar de meest doorbloede organen van het organisme. Ze voeren vitale taken uit en handhaven de balans in het metabolisme. Ze vervullen uitscheidende (secretievormende), regulerende (balancerende) en endocriene (hormoonproducerende) functies. Door algemene infecties, ontstekingsprocessen in het lichaam, vergiftiging, trauma of toenemende leeftijd kan het functioneren van de nieren afnemen. Voeding heeft ook een aanzienlijke invloed op de gezondheid van de nieren: een overaanbod van granen, fosfor en synthetische stoffen in de voeding kan nierziekten bevorderen en intensiveren, omdat het organisme wordt voorzien van veel “stoffen die nieren nodig hebben” door de afbraak van deze stoffen.

Nierbehoefte betekent dat deze stoffen allemaal worden gefilterd en uitgescheiden door de nieren, wat kan leiden tot permanent overmatig gebruik van dit orgaan. Als gevolg hiervan zijn de nieren vatbaarder voor insufficiëntie en ziekte. Hetzelfde geldt voor de lever, die als “centraal ontgiftings- en opslagorgaan” niet alleen vitale vitamines en mineralen kan opslaan, maar ook verantwoordelijk is voor de afbraak en omzetting van veel metabole producten en giftige stoffen uitscheidt. Hoe meer “leverafhankelijke” stoffen worden aangevoerd, hoe actiever dit orgaan moet werken en erop kan reageren met overmatig gebruik en ziekte.

Deze medische low protein lijn van Terra Canis is een compleet voer voor honden.

Samenstelling

Kalfshart (25%), kalfslong (12%), kalfsvet (7%), aardappel, wortel (8%), courgette, pompoen (8%), meloen, appel, lijnzaadolie, kokosmeel, paardenbloem*, berkenbladeren*, peterselie*, chiazaad, goudsbloem*, brandnetel*, oesterschil*, zeewier*, mineralen *gedroogd – MJ/kg: 5

Nutritionele additieven/kg:

Bestanddeel Voedingssupplement/kg Eindanalyse
Vitamine A (3a672a) 3300 IE 5900 IE/kg
Vitamine D3 (3a671) 280 IE 242 IE/kg
Vitamine E (3a700) 60 IE 7,5 IE/100g
Vitamine B1 (Thiaminemononitraat) 6,8 mg 0,53 mg/100g
Vitamine B2 (Riboflavine) 8 mg 0,74 mg/100g
Vitamine B12 (Cyanocobalamine) 51 µg 9,5 µg/100g
Calcium 1300 mg 1390 mg/kg
Fosfor 80 mg 780 mg/kg
Magnesium 375 mg/kg
Biotine (3a880) 29 µg 3,8 µg/100g
Pantotheenzuur (3a841) 22 mg 2,8 mg/100g
Foliumzuur (3a316) 0,15 mg 41,1 µg/100g
Koper (3b405) 0,8 mg <10 mg/kg
Mangaan (3b503) 4,5 mg 10 mg/kg
Jodium (3b202) 0,6 mg 0,65 mg/kg
Zink (3b603) 20 mg 45 mg/kg
Chloride 16 mg 0,15 g/100g
Natrium 13,5 mg 0,05 g/100g
Kalium 2050 mg/kg
Ijzer 18,5 mg
L-Carnithine (3a910) 150 mg
Purinegehalte 19,3 mg/100g
Urine pH KAB 7,43

Verhouding : vlees : aardappel/groenten : andere ingrediënten = 44 % : 52 % : 4 %

Heeft u hulp nodig bij het samenstelling van een compleet menu op maat voor uw hond of kat, ook bij medische klachten? U kunt bij ons terecht voor deskundig advies op maat via een online consult, of kom eens gezellig binnen lopen bij onze fysieke winkel in Moordrecht (Zuid-Holland). Ook kunt u ons vinden op sociale media met veel bruikbare informatie. Volg ons bijvoorbeeld op Instagram. Ook kun je bij Ekowolf online cursussen volgen in begrijpbare taal, en in je eigen tempo. Leer bijvoorbeeld alles over bottenbouillon, of hoe je het beste groente en fruit kunt toepassen bij jouw dier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Tijdelijke aanpassing met betrekking tot het fysiek winkelen en het afhalen van bestellingen.

Tijdelijk zijn wij door privé omstandigheden alleen geopend op afspraak om bestellingen op te halen. Via info@ekowolf.nl of via ons WhatsApp nummer 0650871540 kan hiervoor een afspraak ingepland worden. Ook om in de winkel langs te komen zonder bestelling, kunt u contact opnemen.

Qua het bezorgen veranderd er niets. U kiest zelf de bezorgdag, en wij regelen de rest!

Bij voorbaat dank voor het begrip.